NEWS – Iranul în haos. Mii de protestatari cer demisia ayatolahului Ali Khamenei

PHOENIX WEB

PHOENIX WEB– Duminică – 12.01.’20 – Proteste masive antiguvernamentale au avut loc sâmbătă pe străzile capitalei iraniene Teheran, dupa ce autoritățile acestei țări au admis că au doborât din eroare avionul ucrainian, prăbușit miercuri imediat după decolarea de pe aeroportul din Teheran, ucigând 176 de oameni, între care mulți studenți iranieni.

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă seara în fața universității Amir Kabir, aflată în apropierea fostei ambasade americane din Teheran, pentru a protesta împotriva guvernului iranian și a liderului suprem, ayatolahul Ali Khamenei, revoltați de doborârea din eroare a avionului ucranian, lovit de o rachetă sol-aer a Gărzilor Revoluționare Iraniene, și îngrijorați de escaladarea tensiunilor cu Statele Unite.

Avionul UIAF 752 s-a prăbușit miercuri, imediat după decolarea de aeroportul din Teheran. Prăbușirea a survenit la doar câteva ore după ce Iranul a lansat rachete balistice asupra bazelor militare americane din Irak, ca răspuns la uciderea generalului iranian Qassam…

Vezi articolul original 156 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s