NEWS: AVERTISMENT – Utilizarea excesivă și haotică a echipamentelor de protecție poate răspândi și mai mult coronavirusul ucigaș

globe PHOENIX WEB NEWS – Luni 10. 02. 2020 — Autoritățile chineze au avertizat duminică asupra faptului că utilizarea „excesivă și haotică” a echipamentelor de protecție poate crește rata infectării cu coronavirus ucigaș și limita resursele necesare pentru protecție în caz de amplicifcare a epidemiei cu coronavirus ucigaș 2019-nCov.

Protective_Equipment
 Echipament de protecție împotiriva coronavirusului: 1. mănuși; 2. ochelari; 3. combinezon; 4. folie protecție ghete; 5. mască; 6. tunică.

Comisia Națională Chineză de Sănătate a făcut apel la utilizarea „responsabilă” a echipamentelor de protecție, în timp ce țara se confruntă deja cu o penurie a acestor echipamente, cum ar fi combinezoanele, mănușile sau măștile, conform REUTERS.

Apelul a venit imediat ce s-a aflat știrea conform căreia coronavirusul 2019-nCov a ucis deja mai multe persoane decât a făcut-o SARS (sindromul respirator acut sever) pe toată durata manifestării epidemiei.

Conform Centrului American pentru Controlul Bolilor, SARS a infectat peste 8 000 de persoane și a ucis 774 până în primăvara lui 2003.

Mai mult de 900 de persoane au murit până acum și alte peste 40 000 sunt infectate cu coronavirus ucigaș de la izbucnirea epidemiei, în decembrie 2019. Majoritatea cazurilor de infectare și deces s-a limitat până acum la teritoriul continental al Chinei.

Aproape toate cazurile mortale s-au înregistrat în provincia chineză Hubei, unde virusul a fost detectat prima dată. Coronavirusul s-a transmis la oameni de la animalele sălbatice vândute pentru consum într-o piață din orașul Wuhan, cel mai mare oraș al provinciei Hubei. În prezent, orașul, cu o populatie de peste 11 milioane de locuitori, este complet închis în regim de carantină.

SURSE: REUTERSNEWSWEEK

 

Publicitate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s