NEWS: Enigma Triunghiului Bermudelor a fost dezlegată. Ce provoacă disparițiile misterioase

globe PHOENIX WEB NEWS – Miercuri 12. 02. 2020  — Un grup de cercetători britanici a reușit să descopere ce se ascunde în spatele atâtor dispariții misterioase din Triunghiul Bermudelor, după un deceniu de lungi investigații în regiune.

bermuda-triangle-13
 Triunghiul Bermudelor

Enigmaticul Triunghi al Bermudelor, având o suprafață de 700 000 m², cuprinsă între capul peninsulei Florida, Porto Rico și Insulele Bermude, se află în centrul atenției publicului de mai bine de 100 de ani, de când primele informații despre numarul mare de epave din regiune au început să îngrijoreze opinia publică.

The New York Times a estimat că cel puțin 50 de nave, 20 de avioane și peste 1 000 de persoane au disparut în Triunghi în ultimii 500 de ani.

Acum, cercetătorii de la Universitatea din Southampton spun că vasele sunt trase în adâncul oceanului de „valuri solitare uriașe” de peste 30 de metri înălțime.

„Acolo sunt furtuni dinspre nord și sud în același timp… Noi am măsurat înălțimea valurilor la peste 30 de metri. Cu cât vasul e mai mare, cu atât pagubele sunt mai însemnate”, a declarat Dr. Simon Boxall, oceanograful care a condus studiul, pentru publicația The Sun.

În timp ce multe alte ipoteze care încercau să explice disparițiile misterioase au fost excluse de oamenii de știință britanici din cauza insuficeienței probelor, cercetătorii au fost atrași de ipoteza valurilor solitare uriașe în 1995, când sateliții meteorologici au măsurat un val de 18,5 metri înălțime în Marea Nordului.

Valurile solitare uriașe iau naștere atunci când un val foarte mare se sparge în largul oceanului. Valurile normale, care pot atinge cel mult 12 metri înălțime, au presiunea de spargere de 0,58 bari. Vapoarele moderne sunt proiectate să reziste la presiuni de 1,44 bari, însă valurile solitare uriașe pot avea o presiune de spargere mai mare de 9,65 bari — suficientă pentru a răsturna și cele mai robuste nave.

SURSĂ: Russia Today

p052j53m

Rogue-Wave-Final

lg_perfect_storm1

 

 

Publicitate

2 comentarii

  1. o.k.dar,cum se explica ceata,cum se explica Difunctionalitatea instrumentelor de masura,a busolelor,ca doar nu valurile enorme au dus la asa ceva…este doar punctul meu de vedere.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s