NEWS: TERORIȘTII BANCOMATELOR LOVESC DIN NOU – Două bancomate au fost jefuite joi noaptea. Hoții au fugit cu banii

rom -newsPHOENIX WEB NEWS – Vineri 14. 02. 2020 — Două bancomate au fost aruncate în aer și apoi jefuite în noapte de joi spre vineri, unul în Arad, iar celălalt în Timiș.

atm1 (1)
 Jaful de la Banca Transilvania, Arad

Doi indivizi cu cagule pe față au forțat intrările la o sucursală a Băncii Transilvania din cartierul Aradul Nou al orașului Arad, apoi au aruncat bancomatul în aer, au extras cutiile de valori și au fugit cu banii. Surse din poliția aradeană spun că cei doi spărgători acționează profesionist și utilizează un jeep de culoare închisă pentru a se deplasa.

„Din informațiile pe care le deținm până la această oră știm că azi-noapte în jurul orei 3:20, polițiștii au fost sesizati că ATM-ul unei agenții bancare de pe Calea Timișorii a fost distrus prin explozie, din interior reclamându-se lipsa casetelor de valori cu bancnote. S-a constatat că doi autori necunoscuți cu fețele acoperite ar fi pulverizat cu ajutorul unui spray vopsea pe camerele de supraveghere. La fața locului s-a observat un autoturism de teren de culoare închisă. Înca nu avem suma exactă, banca nu a transmis prejudiciul”, a declarat purtatorul de cuvânt al IPJ Arad, Claudia Iuga, pentru Digi 24.

Tot noaptea trecută, un al doilea jaf a avut loc în jurul orei 4 dimineața în localitatea Belinț din județul Timiș, hoții distrugând bancomatul cu un dispozitiv exploziv și dispărând cu banii.

În urmă cu patru zile, un atac similar s-a produs la bancomatul din incinta hotelului Bastion din Sinaia. Hoții au actionat profesionist, știind cum să se ferească de camerele de luat vederi și cum să nu lase urme, întreaga operațiune durând aproximativ 7 minute. În graba de a dispărea cât mai curând, hoții au lăsat o sumă mare de bani împrășitiată prin curtea hotelului, reușind totuși să fugă cu câteva zeci de mii de lei.

România se confruntă de ceva vreme cu un adevărat val de atacuri asupra bancomatelor, până în prezent 15 dintre ele fiind aruncate în aer cu dispozitive explozive de către hoți bine pregătiți și dotați material pentru astfel de infracțiuni.

SURSE: Adevarul, Digi 24

Publicitate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s