NEWS: TRATAMENT PENTRU INFECȚIA CU CORONAVIRUS – Antiviralele SIDA pot inhiba dezvoltarea și răspândirea coronavirusului ucigaș

globe PHOENIX WEB NEWS  – Marți 19. 02. 2020  — Japonia intenționează să utilizeze antiviralele SIDA în încercarea de a trata persoanele infectate cu coronavirusul ucigaș și a opri răspândirea epidemiei.

Treatment
 Tratamentul SIDA – antiviralele specifice împiedică virusul să se înmulțească în corpul uman

Yosihihide Suga, șeful secretariatului de stat al guvernului de la Tokio, a declarat marți într-o conferință de presă că guvernul său a inițiat procedurile pentru tratamentul clinic cu anitvirale SIDA al pacienților infectați cu coronavirusul ucigaș, conform Reuters.

Antiviralele specifice utilizate împotriva sindromului imunodeficienței dobândite (SIDA) împiedică virusul să se înmulțească în interiorul corpului uman.

Japonia este a doua țară cu cele mai multe cazuri de infecție cu coronavirus ucigaș, denumit oficial COVID-19, după China, cu peste 454 de cazuri, cele mai multe fiind înregistrate pe vasul de croazieră Diamond Princess. Vasul este în prezent ancorat în rada portului Yokohama, la sud de Tokio.

Până în prezent nu există un tratament specific împotriva infecției cu coronavirusul ucigaș COVID-19. Medicația folosită în aceste cazuri este simptomatică, implicând tratarea febrei, tusei seci și dificultăților de respirație, durând până la recuperarea completă, care în cazurile grave presupune spitalizarea.

SIDA, gripa obișnuită și COVID-19 sunt asemănătoare în multe privințe, aparținând aceleași clase de virusuri ARN. Tratamentul acestor infecții funcționează pe principiul împiedicării replicării ARN-ului viral, astfel încat virusul nu se poate înmulți și răspândi mai departe.

În timp ce savanții lucrează la descoperirea unui tratament al infecției cu coronavirus ucigaș, Organizația Mondială a Sănătații (OMS) avertizează asupra pericolului încercărilor de tratament pe cont propriu al infecției cu coronavirus ucigș, care mai mult înrăutățesc situația pacienților. În acest sens, OMS avertizează asupra abuzului de vitamina C, fumatului, conusumului de ceaiuri tradiționale din plante, folosirea de măști multiple sau automedicația cu antibiotice care ucid doar bacteriile, nu și virusurile.

În prezent, numărul morților din cauza coronavirusului ucigaș a depășit 2 000 în China, 40% dintre aceștia numai în provincia Hubei, epicentrul epidemiei, în timp ce numărul persoanelor infectate a depășit 73 000.

SURSE: Newsweek, Reuters

 

Publicitate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s