SPORT: REGE ÎN SCOȚIA – Ianis Hagi a marcat o dublă de senzație și a adus victoria lui Rangers în meciul cu Braga

AED-mingeFOTBAL – UEFA LEAGUE  —  RANGERS – BRAGA 3 – 2 Fransergio 11′, Abel Ruiz 59′ / Ianis Hagi 67′, 82′, Joe Aribo 75′

Seară de senzație pentru tânărul Ianis Hagi la Glasgow Rangers, reușind două goluri extraordinare, primul fiind o bijuterie, în fața a 40 000 de spectatori de pe Ibrox Stadium la meciul său de debut în Europa League pentru echipa scoțiană și aducând în extremis victoria pentru echipa sa.

skysports-ianis-hagi-rangers_4913676
 Ianis Hagi – Urletul descătușării după golul victoriei

Meciul a început rău pentru Rangers, care s-a văzut condusă acasă cu 2-0 de portughezii de la Braga. Cu Ianis Hagi din primul minut pe teren în tricoul lui Rangers și cu Gheorghe Hagi în tribună, Braga a defilat în prima repriză, lăsând impresia că este o diferență uriașă de valoare între cele două echipe, însă miracolul a început în minutul 67′: Ianis primește o pasă la marginea careului, face o fentă marca Dobrin și intră în careu, apoi trage senzațional cu picorul stâng și mingea mușcă din rădăcina barei, apoi întră inevitabil în poartă… 1 – 2, și speranțele renasc pentru Rangers.

Scoțienii au prins aripi după reușita excepțională lui Ianis. Aribo profită de o eroare în defensiva portugheza și aduce egalarea. Minutul 82′ aduce însă extazul în tribune: Ianis Hagi executa o lovitură liberă din preajma careului, mingea este deviata de zidul portughez și poposește în poartă cu un lob care face inutilă intervenția portarului; 3 – 2 pentru scoțieni de la un imposibil de surmontat 0 – 2 !

Delirul i-a cuprins pe cei 40 000 de spectatori de pe Ibrox Stadium, Ianis Hagi cucerind definitiv inimile suporterilor scoțieni.

„Este uimitor, dragă Ibrox ! Asta-i altceva ! Visele devin realitate dupa ce Ianis Hagi a înscris de două ori în victoria palpitantă cu Braga. Un debut european incredibil pentru tânărul de 21 de ani !”, titrează Football on BT Sport pe Twitter.

Ianis Hagi a fost în formă mare și după meci, la interviurile pentru televiziuni:

„E grozav ! Ibrox, baby !!! Omule, e diferit. Cred că e cel mai bun moment al carierei mele, am mai avut momente extraordinare, dar să înscrii o dublă în Europa League e un vis împlinit.

Chiar dacă e 0 – 2, nu te poți opri. Joci acasă, ai fanii de partea ta, revii în meci. Am rămas optimiști, am muncit. Pe Ibrox se întâmplă lucruri minunate !”, a declarat Ianis Hagi, fiind citat de GSP.

Antrenorul lui Rangers, Steven Gerrard, a fost și el entuziasmat de evoluția lui Ianis:

„O seară fantastică. Sunt foarte fericit pentru suporteri. N-am jucat așa cum trebuia în prima parte, dar ei au jucători foarte buni. Am învins o echipă puternică. Sunt mulțumit de a doua repriză, am fost pozitivi, am crezut în noi, n-am renunțat, am avut caracter. Am fost mai complicați, mai organizați și am fost premiați pentru aceasta la final.

Tatăl lui Ianis a fost aici în seara asta, sunt sigur că a fost extrem de mândru de o așa prestație ! Ianis Hagi e un talent ieșit din comun, aceste momente sunt făcute pentru el. A fost mare presiune pe el, cu tatăl lui la meci, prima data pe Ibrox. Are multă îndârjire în el. Nu e doar un talent, el și luptă, vrea să câștige. El a produs magia și strălucirea care ne-au readus în meci.

Primul gol e grozav, se zice că stângul e piciorul mai slab la el, dar nu mai sunt așa sigur, a fost o finalizare nemaipomenită. Apoi, să aibă tupeul, încrederea să înscrie al doilea gol de la așa distanță ?! Am avut puțin noroc, dar uneori în fotbal norocul ți-l faci singur. El merita asta. Am arătat că suntem o echipă și că împreună putem reuși. Despre asta e Ibrox”, a declarat Gerrard, fiind citat de GSP.

Ianis Hagi și-a început cariera de fotbalist la Academia de fotbal a tatălui său, debutând apoi la echipa de primă ligă Viitorul, apartinând și fiind antrenată tot de tatăl său. După un transfer nereușit la Fiorentina, Ianis Hagi a explodat la Campionatul European U21 de anul trecut din Italia, evoluție care i-a adus un nou transfer în străinatate la echipa belgiană Genk. După un sezon neconvingator în Belgia, fiind mai mult rezervă, Ianis a fost împrumutat în această iarnă la echipa scoțiană Glasgow Rangers, reușind câteva meciuri bune pentru noua lui echipă, culminând cu acest meci contra portughezilor de la Braga.

SURSE: GSP, GandulProsport

 

1 comentariu

Lasă un comentariu