NEWS: BĂTĂLIA CU CORONAVIRUSUL – Italia se luptă să limiteze răspândirea epidemiei. În România, teama de coronavirus golește rafturile supermaketurilor

globe rom -news PHOENIX WEB NEWS — Miercuri 26. 02. 2020 — Epidemia de coronavirus ucigaș COVID-19 s-a extins în ultimele ore spre sudul Italiei, atingând Toscana și Sicilia. Protecția civilă italiană a raportat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, în timp ce numărul morților a ajuns la 12.

large.2013565682_Italycoronavirusoutbreak_1.jpg.77999a957fa1d25e47bfb42d45b1b4c5
 Autoritățile italiene controlează strict intrările și ieșirile din zonele de carantină

Autoritățile italiene au raportat 322 de cazuri de infectare cu coronavirus ucigaș, cu 100 mai multe decât în ziua precedentă. Acestea au mai spus că este îngrijorător faptul că unele dintre noile cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus ucigaș au apărut în părți ale Italiei depărtate de provinciile puternic lovite de epidemie din nord.

Toscana a raportat primele sale două cazuri, unul fiind al unui turist venit în Florența, în timp ce în Sicilia s-au înregistrat trei cazuri, toți fiind turiști veniți din greu încercata Lombardia, unde peste 200 de persoane au fost confirmate pozitiv.

În Liguria, cunoscută și ca Riviera Italiană, s-a raportat deja primul caz, însă se așteaptă și rezultatele finale ale analizelor unui bătrân de 70 de ani care a venit din zonele infectate ale Italiei.

Oficialii italieni au raportat încă 4 noi cazuri de deces din cauza coronavirusului ucigaș, numărul total al morților ajungând la 12,  toți fiind persoane în vârstă.

Organizația Mondială a Sănătații a apreciat măsurile luate de autoritățile italiene pentru a impiedica răspândirea virusului: „Măsurile luate de guvernul italian au fost deosebit de dure pentru a împiedica răspândirea virusului cât mai mult posibil”, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeir.

Măsurile luate de guvernul italian au afectat deja milioane de oameni din nordul Italei, unde au fost închise școlile și universitățile, iar evenimentele culturale și sportive au fost anulate. Câteva meciuri din Serie A și din Europa League vor fi jucate cu porțile inchise, iar producția filmului „Mission: Imposible”, în care joacă binecunoscutul actor Tom Cruise și care se filmează la Veneția, a fost oprită.

rafturi_goale_42871800
 Teama de coronavirus a golit rafturile supermarketurilor din România

În acest timp, în România un val de panică față de posibilitatea apariției coronavirusului și în țara noastră a golit rafturile supermaketurilor și a dus la o criză a măștilor de protecție și a antisepticelor din farmacii, deși nicio persoană n-a fost confirmată ca fiind contaminată cu coronavirus ucigaș în România.

Cu toate acestea, autoritățile române au luat măsuri de siguranță, 26 de persoane aflându-se în carantină, iar 2 074 fiind monitorizate la domiciliu. De asemenea, la Institutul Matei Balș se află în expertiză 32 de probe prelevate de la persoanele din zonele vizitate de italianul care a fost depistat pozitiv de autoritățile italiene și care s-a aflat mai multe zile în județele Dolj și Gorj din România.

În ce privește cetățenii români aflați în zonele afectate de coronavirus din Italia, în regiunea Lombardia sunt aproximativ 200 000 de cetățeni români, iar în Veneto alți 120 000. Până acum nu s-a raportat niciun caz de infectare cu coronavirus în randul cetățenilor români, conform rapoartelor autorităților italiene.

Pe glob, bilanțul morților din cauza coronavirusului a crescut la 2 763, iar cel al persoanelor infectate la peste 81 000. Marea majoritate a deceselor s-a înregistrat în China, 2 715, însă autoritățile chineze au anunțat o scădere semnificativa a ratei deceselor, mai multe provincii chineze raportând zero noi infecții în ultimele zile.

Pe lângă China, țările care au înregistrat decese sunt: Iran – 16 morți, Coreea de Sud – 12 morți, Italia – 12 morți, Hong Kong – 2 morți, Franța – 1 mort.

SURSE: France 24, Antena 3

 

Publicitate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s