NEWS: BĂTĂLIA CU CORONAVIRUSUL – România a confirmat primul caz de infecție cu coronavirus ucigaș. Cum s-a infectat acesta

rom -news PHOENIX WEB NEWS – Joi 27. 02. 2020  România a confirmat primul caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de un tânăr din Gorj care a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, confirmat oficial cu coronavirus ucigaș de către autoritățile italiene.

streinu-cercel
 Adrian Streinu Cercel – managerul Institutului Matei Balș

În acest moment, în România, 99 de persoane se află în carantină, iar peste 7 100 sunt monitorizate la domiciliu.

„Nu este nevoie să ne schimbăm modul de viață, nu este nevoie să aglomerăm supermaketruile, nu este nevoie să ne panicam rudele din străinătate sau din țară. Dacă cineva intră în carantină, atunci aceste persoane sunt îngrijite de autorități, primesc hrană, tot ce este necesar”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

La rândul său, doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș, unde se face diagnosticarea infecției cu coronavirus, a precizat că „persoana din Gorj este bine, avem un purtător, va fi testat regulat. Când avem două teste negative consecutive, îl vom lăsa la domiciliu; acum nu are nimic altceva, este sănatos, dar este purtator de acest virus.

Schema de tratament este că nu primește nimic, pentru că este sănătos.

S-a spus că [persoana infectată – n.red.] lucrează la un restaurant. Nu ! Lucrează într-o hală cu metale. Italianul s-a dus la șeful lui, el era în sala respectivă, la trei metri de cei doi, după care italianul a plecat și el și și-a văzut de treabă. Italianul era bolnav pe teritoriul României. A venit bolnav în România și a plecat într-o perioadă de acalmie.

Această viroză evoluează ca gripa, bipolar. Un prim episod de febră este la început, apare o defervescență de o zi sau două, după care apare febra”.

Miercuri seara, autoritățile române au confirmat primul caz de infecție cu coronavirus de pe teritoriul României, în județul Gorj. Persoana infectată este un tânăr de 25 de ani care nu prezintă simptome specifice, fiind doar purtător al virusului. Acesta a fost dus la Institutul Matei Balș din București cu o ambulanță specială a SMURD, unde a ajuns joi dimineață.

SURSA: Digi 24

 

1 comentariu

Lasă un comentariu