NEWS: REVOLUȚIE ÎN MEDICINĂ – S-a descoperit tratamentul universal pentru cancer

PHOENIX WEB

Cercetătorii de la Universitatea Cardiff au descoperit un nou gen de leucocite T care ucid cele mai multe tipuri de celule canceroase. Descoperirea s-a produs întâmplător, oamenii de știință galezi încercau să găsească leucocite care să distrugă bacteriile, însă au descoperit un tip de leucocite care distrug celulele canceroase.

160104-super-T-cells-update Leucocită T atacând o celulă canceroasă

Această nouă leucocită are un tip special de receptor care acționează asemeni unui cârlig de prindere, agățând și distrugând celulele canceroase, în timp ce la celulele sănătoase receptorul se blochează.

În studiile de laborator s-a evidențiat că noile leucocite ucid cancerul pulmonar, al pielii, sângelui, colonului, sânului, oaselor, prostatei, ovarelor, rinichilor și colului uterin.

Profesorul Andrew Sewell, coordonatorul principal al studiului și expert în leucocite T la facultatea de medicină a Universității Cardiff, a declarat că a fost „extrem de neobișnuit” să găsească o celulă care posedă largi capacități de combatere a cancerelor, deschizând perspecitiva…

Vezi articolul original 159 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s