NEWS – Atac iranian cu rachete balistice în Irak

PHOENIX WEB

PHOENIX WEB – Ora 10 AM. Două baze militare americane din Kurdistanul irakian au fost atacate miercuri diminață cu rachete balistice de către Gărzile Revoluționare iraniene, ca represalii la uciderea vineri de către o dronă americană a generalului Qassin Suleimani, fostul comandant al respectivelor gărzi. Nu s-au raportat până la această oră victime, evaluarea pagubelor umane și materiale fiind în curs de evaluare.

Mai mult de douăsprezece rachete balistice au lovit bazele americane de la Al Asad și Erbil, baze situate în nordul Irakului, unde snut staționate trupe terestre americane. „Teribila răzbunare a Gărzilor Revoluționare a început”, titreaza Garda Revoluționară într-un mesaj pe Telegram.

Președintele american Donald Trump, care a amenințat cu represalii puternice dacă iranienii ripostează după uciderea lui Suleimani, i-a convocat de urgență la Casa Alba pe principalii săi colaboratori de securitate națională, printre care Mark Esper, secretarul de stat de la Apărare, și Mark Milley, șeful statului…

Vezi articolul original 155 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s