NEWS – „Războiul psihologic”: Iranul cere Canadei să probeze acuzațiile cum c-ar fi doborât avionul ucrainian

PHOENIX WEB

Teheranul a respins acuzațiile cum că Boingul 737 ucrainian, prăbușit la scurt timp de la decolarea de pe aeroportul din capitala Iranului, a fost doborât de o rachetă iraniană și le-a caracterizat drept „război psihologic”, solicitând totodată țărilor care au avut cetățeni printre victimele de la bord să-și trimită reprezentanți pentru a participa la ancheta deschisă de autoritățile iraniene în urma catastrofei ariene.

„Toate aceste acuzații sunt război psihologic împotriva Iranului”, a declarat joi purtatorul de cuvânt al guvernului iranian, Ali Rabiei.

Între timp, purtătorul de cuvânt al ministerului iranian de externe, Abbas Mousavi, a cerut premierului canadian, Justin Trudeau, să facă publice probele pe care pretinde că le are și din care reiese că avionul ucrainian a fost doborât de o rachetă sol-aer iraniană.

Afirmația lui Trudeau urmează celor ale premierului britanic Boris Johnson, conform cărora guvernul său „examinează de urgență” rapoartele potrivit cărora avionul a fost doborât de…

Vezi articolul original 171 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s