NEWS: PRIVATIZAREA SĂNĂTĂȚII – Mafia spitalelor private închide gura celor care se opun

rom -news PHOENIX WEB NEWS – Marți 18. 02. 2020 —  Arestarea chirurgului Mircea Beuran, o voce puternică a medicinei românești, face parte din strategia prin care Mafia spitalelor private închide gura tuturor celor care se opun planurilor sale de privatizare a sistemului românesc de sănătate.

MB (1)

Medicul Mircea Beuran a fost arestat 24 de ore de către  procurorii DNA, iar apoi plasat în arest la domiciuliu de către judecatori, după ce în repetate rânduri și-a manifestat opoziția față de privatizarea sistemului de sănătate din România, prin accesul spitalelor private la programele guvernamentale de sănătate.

De asemenea, și medicul Raed Arafat, creatorul SMURD, a avut probleme cu Mafia spitalelor private, care a încercat constant să-l înlăture din funcția de șef al Departamentului Situațiilor de Urgență, datorită opoziției sale fățișe față de încercările de privatizare a asistenței de urgență. Cum Raed Arafat s-a dovedit o nucă prea tare, fiind capabil să scoată zeci de mii de protestatari în stradă, cum s-a dovedit încă de la mitingurile din 2012, Mafia spitalelor private a lovit în punctul mai puțin periculos: Mircea Beuran.

Prin „exemplul Beuran” se dorește închiderea gurii tuturor celor care se opun privatizării Sănătății, este părerea jurnalistului Iulian Capsali, exprimată într-un interviu acordat publicației Sputnik.

„Miza e de sute de milioane de euro, iar, pentru ăștia, pentru banii ăștia, sunt în stare să calce în picioare pe oricine. Este o rușine că profesorul Beuran este luat cu cătușele, de parcă am fi în zorii stalinismului sau în perioada Coldea-Kövesi, când se făcea campanie electorală cu astfel de personalități.

Privatizarea Sănătații cu bani publici nu s-a mai întâmplat nicăieri în lume și nu trebuie acceptat sub nici o formă. Ei încearcă, pas cu pas, să pună mâna pe aceste sute de milioane de euro care ar sta foarte bine în buzunarul lor, însă pentru populație ar fi un dezastru, pentru că n-ar mai putea să aibă nimeni acces la sistemul de sănătate”, a declarat jurnalistul Iulian Capsali pentru Sputnik.

Guvernul Orban a emis de curând o ordonanță de urgență prin care se permitea decontarea serviciilor medicale în spitalele private de către CNAS, fapt care a stârnit revolta responsabililor sistemului public de sănătate, care consideră ca subfinanțată Sănătatea în România, iar împărțirea banilor cu spitalele private ar duce la lipsirea de îngrijire medicală corespunzătoare a persoanelor sărace, care nu și-ar permite coplata în sistemul privat de sănătate.

SURSE: SputnikEvz.ro

 

Publicitate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s